PROTECTIA DATELOR

I. Care sunt drepturile mele cu privire la protectia datelor cu caracter personal?

'Datele personale'' reprezinta informatiile care te identifica pe tine ca individ.

Asadar ai urmatoarele drepturi:

- Dreptul la o cerere pentru a afla ce date personale ale tale sunt stocate.
- Dreptul de a impiedica procesarea datelor personale.
- Dreptul de a rectifica, sterge sau restrictiona procesarea datelor personale pe care noi le detinem.
- Dreptul de a preveni procesarea datelor pentru activitati de marketing direct.
- Dreptul legat de decizii bazate pe automatizari - ai dreptul de a obiecta cu privire la decizii automatizate, in care nu au fost implicate rationamente facute direct de un om.
- Dreptul de a primi datele personale proprii sau de a cere ca datele sa fie transmise catre o alta entitate (care are drept de portabilitate a datelor).

II. Cerere de acces

1. Ce este o cerere de acces?

Este dreptul fiecarui individ de a primi acces la orice informatie care face referire la el/ea si care este detinuta de https://expertcriminalist.ro/. Cu alte cuvinte, este dreptul de a obtine de la entitatea care detine datele confirmarea ca acestea sunt procesate.

2. Cum fac o cerere de acces?

Poti face o cerere de acces in scris, prin email folosind datele de pe pagina de contact

Iti vom trimite informatiile in maxim 30 de zile din momentul in care ai facut solicitarea. Acest interval de timp poate fi extins in functie de caz si/sau mai ales pentru cereri complexe. Chiar si asa, te vom informa in cazul in care o sa apara o depasire, in cel mult o luna de la momentul cererii.

Daca din motive intemeiate https://expertcriminalist.ro// are nevoie de mai multe informatii de la tine pentru a gasi datele sau pentru a te identifica, o sa iti cerem informatiile necesare. Pentru a continua procesarea cererii, vom astepta toate datele de care avem nevoie.

Daca ai vreo intrebare in timpul acestui flux, te rugam sa ne contactezi.

3. Trebuie sa explic de ce vreau sa am acces la informatiile pe care le cer?

Nu. Nu este nevoie sa ne dai niciun motiv pentru care vrei sa vezi informatiile.

4. Ce informatii am dreptul sa primesc?

Ai dreptul sa ceri orice informatie personala a ta, pe care o detinem:

- o copie a informatie in format permanent;
- explicatii la termeni tehnnici sau complecsi;
- o descriere a informatiei, scopul procesarii informatiei si cu cine o impartaseste https://expertcriminalist.ro// (in special daca e vorba de alte tari sau organizatii internationale);
- daca e posibil, perioada avuta in vedere pentru stocarea datelor si daca nu e posibil, criteriile care stau la baza stabilirii perioadei
- logica din spatele deciziilor automatizate (daca ai cerut acest lucru in mod special).

In plus, vei fi informat despre:

- existenta dreptului de a cere de la https://expertcriminalist.ro// (i) rectificarea sau stergerea datelor tale personale sau (ii) restrictionarea procesarii datelor tale personale sau (iii) de a obiecta la aceste procese.
- dreptul de a depune o plangare la o autoritate de supervizare.

5. Poate https://expertcriminalist.ro// sa nu divulge informatii solicitate?

In unele situatii o persoana poate sa faca cerere in numele altcuiva. Cel mai probabil acest lucru se poate intampla in cazul unui avocat care isi reprezinta clientul sau pur si simplu cand o persoana vrea sa fie reprezentata de altcineva.

In aceste cazuri https://expertcriminalist.ro// are nevoie sa stie ca solicitantul are persmisiunea de a actiona in numele altcuiva. Este responsabilitatea solicitantului terta parte sa aduca dovada, care poate fi inclusiv imputernicire.

6. Ce se intampla daca https://expertcriminalist.ro/ refuza sa raspunda cererii mele?

Asta nu ar trebui sa se intample. Totusi, daca https://expertcriminalist.ro// nu raspunde unei cereri valide, ai dreptul de a face o plangere catre autoritatea relevanta pentru o astfel de situatie. Inainte de asta iti recomandam ca in primul rand sa ne contactezi pe noi ca sa aflam care sunt circumstantele exacte.

7. Ma costa ceva sa fac aceasta cerere?

Nu. Orice comunicare sau actiune luata ca o consecinta a cererii tale va fi facuta gratuit. Totusi, daca cererile sunt nefondate sau excesive, https://expertcriminalist.ro// si rezerva dreptul:

- de a cere o taxa rezonabila in contul costurilor administrative necesare oferirii informatiilor
- de a refuza cererea

III. Stergerea datelor mele

1. Pot sa cer ca datele mele sa fie sterse?

Da. Ai dreptul sa ceri ca datele tale sa fie sterse daca nu mai este nevoie de ele pentru scopul pentru care au fost stocate sau daca nu mai exista nevoi legale. Asadar, poti cere https://expertcriminalist.ro// sa nu iti mai foloseasca informatiile si sa iti stearga datele.

Tine cont ca odata facuta actiunea, nu mai poti recupera nimic.

De asemenea, e bine sa stii ca datele se vor stege intr-un interval de pana la 90 de zile de la momentul la care ai facut cererea. Acest interval de timp poate fi extins in functie de caz si/sau mai ales pentru cereri complexe. Chiar si asa, te vom informa in cazul in care o sa apara o depasire, in maxim o luna de la momentul cererii.

Daca din motive intemeiate https://expertcriminalist.ro// are nevoie de mai multe informatii de la tine pentru a gasi datele sau pentru a te identifica, o sa iti cerem datele necesare. Pentru a continua procesarea cererii, vom astepta toate informatiile de care avem nevoie.

Daca ai vreo intrebare in timpul acestui flux, te rugam sa ne contactezi.

2. Pot sa cer blocarea datelor mele personale?

Da. Ai dreptul de a restrictiona procesarea datelor tale personale. Totusi, din punct de vedere GDPR, exista exceptii.

3. Pot sa imi cer datele inapoi sau sa cer sa fie transmise altei parti?

Da. Ai dreptul de a-ti transfera datele, ceea ce inseamna ca primesti datele personale de la https://expertcriminalist.ro// intr-o forma structurata, intr-un format tehnic uzual. De asemenea, poti cere ca datele tale sa fie transmise catre o alta organizatie daca aceasta operatiune este fezabila din punct de vedere tehnic.

4. Ce se intampla daca https://expertcriminalist.ro/ refuza sa raspunda cererii mele?

Asta nu ar trebui sa se intample. Totusi, daca https://expertcriminalist.ro/ nu raspunde unei cereri valide, ai dreptul de a face o plangere catre autoritatea relevanta pentru o astfel de situatie. Inainte de asta iti recomandam ca in primul rand sa ne contactezi pe noi ca sa aflam care sunt circumstantele exacte.

5. Ma costa ceva sa fac aceasta cerere?

Nu. Orice comunicare sau actiune luata ca o consecinta a cererii tale va fi facuta gratuit. Totusi, daca cererile sunt nefondate sau axcesive, https://expertcriminalist.ro/ si rezerva dreptul:

- de a cere o taxa rezonabila in contul costurilor administrative de a oferi informatiile
- de a refuza cererea